Ervaringen

HRM advies

Marjoke Wildeboer, Manager HRM, Rabobank Westland
Vanaf oktober 2004 is Lia Romein in dienst geweest bij Rabobank Westland als HR adviseur. Sinds januari 2012 werkt zij vanuit haar eigen bedrijf als HR adviseur op projectbasis bij de bank. Gedurende de afgelopen jaren heeft de functie zich ontwikkeld van een adviserende en coachende rol op operationeel tactisch niveau naar meer tactisch strategisch niveau. In deze ontwikkeling is Lia tot de ontdekking gekomen, dat haar talent vooral ligt op het adviseren bij de implementatie van organisatorische veranderingen en reguliere HR processen. Lia is bij uitstek een adviseur die in het persoonlijk contact in de één op één situatie een kritische gesprekspartner is. Daarnaast is haar kracht om medewerkers in de ontdekkingstocht naar een volgende stap in de loopbaan als coach te ondersteunen en een echte beweging of doorbraak tot stand te brengen.
Ik kan Lia op deze gebieden dan ook van harte aanbevelen!

Ronald Bruins, Directeur Bedrijfsmanagement, Rabobank Noord-Holland Noord
Werken met Lia geeft inspiratie en energie. Lia weet op een zeer snelle manier de organisatie eigen te maken, waardoor zij haar rol als interim HR adviseur optimaal weet uit te voeren. Haar jarenlange ervaring en deskundigheid geeft haar een goede basis om als partner in business op te treden. Ze schroomt niet om haar mening kenbaar te maken. Veranderingsbereidheid is bij haar sterk aanwezig, aangezien zij ook openstaat voor feedback. Haar open persoonlijkheid geeft veel aanleiding voor intensieve samenwerking, en wel op een heel prettige manier.
Mijn oprechte dank voor onze samenwerking. Ik sluit zeker niet uit dat onze paden in de toekomst weer zullen kruisen.

Michiel Gerritsen, secretaris Productschap Tuinbouw
Als zelfstandig HR-adviseur heeft Lia Romein het Productschap Tuinbouw geadviseerd bij een reorganisatie. Zij heeft als onafhankelijk HR-deskundige het plaatsingsplan getoetst aan juridische kaders en de afspiegeling van boventallige medewerkers gecontroleerd.
Het speerpunt van ons Sociaal Plan is de begeleiding van werk naar werk. Hierbij heeft Lia ons geadviseerd over de toetsing van de outplacementbureaus en samen met de afdeling P&O de daarvoor bestemde formulieren en rapportages ontwikkeld. We hebben Lia leren kennen als een deskundig en open persoon. Indien dit zich voordoet, zullen wij zeker nogmaals van haar diensten en expertise gebruik maken.

Mathijs Smit, directievoorzitter Rabobank Velsen en Omstreken
Ik heb zeer intensief samengewerkt met Lia. Lia is een kordate, directe en energieke persoonlijkheid die haar vak verstaat en van wanten weet. Vooaral haar prettige en directe stijl van communiceren heb ik zeer gewaardeerd. Ze is hierbij to-the-point en empatisch tegelijk. Ze heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere verbetering van de HR-afdeling en de voorbereiding van de beoogde fusie van onze bank. Kortom, ik kan Lia van harte aanbevelen als HR professional en HR manager.

Margôt Hart-Beekman, Telerscoöperatie FresQ u.a.
Lia is open in wat zij wel en niet kan leveren. Ze gaf ons vertrouwen en ze is een specialist op het gebied van HRM. Ze denkt mee met de klant en zoekt naar mogelijkheden die het beste bij het bedrijf passen. Haar kracht is het vertalen van de theorie naar de praktijk. Ik waardeer vooral haar eerlijke en open manier van samenwerken. Top kwaliteiten: Waar voor uw geld. Op tijd. Hoge integriteit.

Loopbaancoaching

Joke. Nadat ik in het verleden altijd min of meer bij toeval in een functie ‘rolde’ wilde ik het nu anders aanpakken. Na het afronden van mijn HBO opleiding wilde ik graag onderzoeken wat voor soort functie ik in de toekomst wilde gaan uitoefenen. Zo ben ik bij Lia terecht gekomen.
Lia is een heel prettig en positief mens om mee te werken. Zij stelt de juiste vragen zodat je dieper naar bepaalde zaken kijkt en soms ook op een andere manier kijkt. Zij geeft geen waardeoordeel. Ik ben me bewuster geworden van mijn kwaliteiten. Door de gesprekken met Lia , de oefeningen die ik deed en de reflectieverslagen die ik maakte kreeg ik zaken in beeld en op een rijtje. Het is leuk om te zien hoe aan het einde van het traject alles op z’n plaats is gevallen. Ik weet nu welke onderdelen een toekomstige functie in ieder geval moet hebben, wat mijn kwaliteiten zijn, wat ik wil en waar ik naartoe ga werken.
Ik heb het hele traject als heel prettig ervaren en kan iedereen die met loopbaanvragen zit van harte aanbevelen om bij Lia een coachingstraject te starten. Zij begeleidt haar cliënten op een prettige, menselijke en professionele manier.

Karin. Na ruim zeven jaar in dezelfde functie te hebben gewerkt, wilde ik weten welke andere functies ik nog meer leuk zou vinden. Omdat ik het niet makkelijk vind om naast werk en gezin tijd vrij te maken om dit te onderzoeken, heb ik gezocht naar een jobcoach. Lia biedt hele enthousiaste, sprankelende begeleiding waar ik energie van kreeg om na te denken over wat wil ik en wat kan ik. Toen ik de jobcoaching aan het volgen was, heb ik binnen mijn huidige team een andere functie aanvaard die ik nu met veel plezier vervul. Ik heb de begeleiding van Lia als heel positief en krachtig ervaren.

Wilco. Aan het begin van 2011 heb ik mijzelf de vraag gesteld of ik nog voldoende energie uit mijn werk haalde. Het antwoord daarop was niet direct en volmondig “ja”. Uiteraard zijn er veel dingen die ik leuk vond maar er is ook een aantal taken waarvan ik minder of geen energie kreeg. Zoals ik al vaker in mijn leven heb gedaan (in 14 jaar tijd heb ik bij 8 verschillende werkgevers gewerkt), ben ik op zoek gegaan naar uitdagende vacatures, waarvan ik dacht dat die mij nieuwe energie zouden geven. Immers, een nieuwe omgeving en/of een nieuwe uitdaging zou mij wel weer genoeg energie geven. Maar voor hoelang?
In september 2011 ben ik in contact gekomen met Lia. Vooraf hebben wij in het intakegesprek mijn verwachtingen besproken en vervolgens ben ik met haar het loopbaantraject aangegaan. Ik had meteen een goede klik met Lia, omdat zij mij de juiste vragen stelde. Als ik een ‘sociaalwenselijk’ antwoord gaf, dan stelde Lia elke keer weer een vraag die hielp om dichter tot de kern te komen. Ze geeft hierover geen waardeoordeel en laat jou de conclusies trekken. Hierbij maakte zij gebruik van verschillende technieken die het beste aansloten bij mijn overtuigingen en mijn persoonlijkheid. Met behulp van gevarieerde oefeningen ben ik steeds beter tot een goed overzicht van mijn kwaliteiten, energiegevers en energievreters gekomen. Dit traject heeft mij geholpen om in mijn huidige functie het juiste inzicht te krijgen zodat ik bewuster keuzes kan maken. Ik ben er van overtuigd dat dit loopbaantraject mij zeker zal helpen bij het kiezen van de juiste vervolgstappen in mijn carrière.

Monique. Na een zeer intensief jaar ben ik voor loopbaancoaching terecht gekomen bij Lia. Nu, na afloop kan ik het iedereen met twijfels over zijn loopbaan aanbevelen. Voor mij was het vertrouwen in elkaar bepalend om dit traject te laten slagen. Het is een ontzettend leerzame, leuke en verhelderende periode geweest.
Ik keek uit naar ieder gesprek. Voorafgaand hieraan voerde ik de voor mij goed passende opdrachten uit en na ieder gesprek zette ik alles op een rijtje met een reflectieverslag. Tijdens de gesprekken werden onduidelijkheden duidelijk en kreeg ik grip op de situatie en hoe hierin verder te handelen.
Lia heeft mij geholpen om mijn kwaliteiten naar boven te halen, deze op de juiste manier in te zetten en om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit hebben we bereikt doordat ze steeds haar sprankelende houding en haar duidelijke en positieve adviezen inzette. Wat ik vooral als erg goed heb ervaren, was haar ongedwongenheid, eerlijkheid en positiviteit. Lia wist steeds het positieve naar boven te halen, ook al zag ik het zelf niet altijd direct in.
Mijn resultaat van dit traject is dat ik nu goed weet waar mijn kwaliteiten, maar ook mijn verbeterpunten liggen. En als kers op de taart: ik ben benoemd in een functie die nu goed bij mij en mijn kwaliteiten past!

 

 

 

Ervaringen

Wie kwamen eerder aan boord ?