Loopbaancoaching

Sta je aan de vooravond van een reorganisatie of zit je er al middenin? Functioneer je minder in je huidige functie? Wil je nu eindelijk een baan die je op het lijf is geschreven? Wil je meer plezier in je werk?

Als je jezelf hierin herkent en je zoekt een oplossing dan is loopbaancoaching het ideale antwoord hierop.

Aanpak
Het doel is om je bewust te maken van je talenten, drijfveren, overtuigingen en je waarden en normen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je volgende loopbaanstap. Die stap is niet per definitie een andere functie en/of een andere werkgever. Het kan ook zo zijn dat je een aantal taken afstoot of toevoegt aan je huidige functie. Een helder inzicht in jouw mogelijkheden en je nieuwe toekomst is het resultaat.

Tijdens ons kennismakingsgesprek maken we jouw loopbaanvraag helder en vertel ik je meer over de inhoud van het loopbaantraject. Als we vervolgens samen het traject ingaan, staan we regelmatig stil bij de methodieken die we gebruiken. Het is tenslotte maatwerk en de werkvormen moeten wel bij jou passen.

Vanuit mijn werkplek in Hoek van Holland, op mijn zeilboot op het Haringvliet of een nader te bepalen locatie gaan we samen aan de slag om boven water te krijgen van welk soort werkzaamheden, werkomstandigheden en bedrijfscultuur jij echt gelukkig wordt. Dit doen we op een onderzoekende, resultaatgerichte manier.

Mijn aanpak is mensgericht en praktisch. Je bent zelf verantwoordelijk voor je ontwikkelproces. Dit doe je bijvoorbeeld door een aantal opdrachten uit te voeren voorafgaand aan de gesprekken en door zelfreflectie toe te passen. Het is ook mogelijk om een test te doen. Ik ben gekwalificeerd om wetenschappelijke testen van Pearson gericht op loopbaanvraagstukken af te nemen.

Tijdens de gesprekken die we hebben en de oefeningen die we doen, gaan we dieper in op wat jou bezighoudt. Op die manier krijg je antwoord op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik en hoe doe ik dat? Een loopbaancoachingstraject bestaat in beginsel uit zes gesprekken van 1,5 uur. Met het plan van aanpak dat je samenstelt aan het einde van het traject, ga je concreet invulling geven aan je nieuwe toekomst. Aanvullend schrijf ik een verslag als naslagwerk van het door jou doorlopen traject. Dit verslag is jouw kompas voor je loopbaan en geeft je een beeld van onder andere jouw talenten, drijfveren en gewenste werkomstandigheden.

Sollicitatietraining
Als je wilt kan ik je aanvullend ondersteunen met een sollicitatietraining bij het vinden van je droombaan. Ik adviseer je onder andere bij het opstellen van een representatief CV en effectieve sollicitatiebrieven. Daarnaast bereiden we je sollicitatiegesprek voor, zodat je een prima gesprek kunt voeren.

Loopbaancoaching

Waar gooi jij je anker uit ?